Gielke Claes

Maatschappelijk werkster en I.V (interactionele vormgeving) psychotherapeute i.o.

Gielke studeerde in 2014 af als maatschappelijk werkster. Doorheen deze studie groeide haar interesse al in het werken met kwetsbare jongeren. Zo startte ze kort na haar studies als vrijwilligster bij VZW De wissel te Leuven om jongeren een vrijetijdsaanbod te voorzien. Na enkele maanden begon ze er ook te werken als contextbegeleidster. Hier werkt ze tot op heden. Als contextbegeleidster begeleidt ze er meisjes (van 13 tot 21 jaar) en hun gezinnen. Samen met de jongere gaat ze op pad doorheen alle mogelijke levensdomeinen.

Tijdens deze 5 jaren deed ze ervaring op in het werken rond verslavingen, automutilatie, fysieke en emotionele mishandeling, trauma’s, hechting, gedragsproblematieken, depressie, Vechtscheidingen,…

Al van jonge leeftijd had Gielke interesse in de therapiewereld. In 2017 hakte ze de knoop door en begon ze aan de vierjarige opleiding ‘Psychotherapie in de interactionele vormgeving’ aan de educatieve academie in Berchem. Deze opleiding integreert de verschillende therapiestromingen zoals contextuele therapie, systeem therapie, lichaamsgerichte therapie, oplossingsgerichte therapie,… Binnen I.V. Gaat men er vanuit dat verschillende technieken uit verschillende stromingen binnen het therapeutisch proces het meest effectief zijn, en richt men zich niet op één enkele stroming.

Het therapeutisch proces is samen op avontuur gaan, samen zoeken en samen stappen zetten.

Doelgroep:

  • Jongeren
  • Volwassenen
  • Gezinnen

Aanbod:

Individuele therapie of in een ruimere context (iedereen die belangrijk is in in het leven van de cliënt kan betrokken worden in het therapeutisch proces, dit gebeurt altijd in overleg). Samen op avontuur gaan en zoeken naar manieren om met de moeilijkheden van het leven om te gaan.

Contactgegevens:

+32 499 61 73 71